Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, hiszen vízben lebomló étkezési zseletinból, és étélszínezékből készül. A környezetre és az élőlényekre teljesen ártalmatlan.

A paintball sport, melynek során a résztvevők az ellenfeleket festékgolyókkal (angolul paintball) próbálják eltalálni. Ezek a festékgolyók gömb alakú, elsősorban polietilén-glikolt és más nem mérgező, vízben oldható anyagokat, festékanyagokat tartalmazó zselatinkapszulák. Ehhez gáz- és sűrített levegő kompressziós mechanizmusokon alapuló fegyvereket, úgynevezett markereket használnak.
A sportot az Amerikai Egyesült Államokban több mint 10 millióan űzik évente. Biztosítási statisztikák szerint a biztonságos sportok közé tartozik, kevesebb sérülést okoz, mint a tenisz.
Játszható szabadtéren és épületekben is, több játékmódja és szabályrendszere létezik. Fontos a megfelelő felszerelés, többek között kötelező az arcot védő maszk viselése. Érdekesség, hogy a sportágnak már saját szlengje is van.
Érdemes megemlíteni, hogy maga a paintball játéknak több változata is van. Létezik a Woodsball illetve az Airball.
A Woodsball elsősorban a katonai környezetet részesíti előnyben. Ez megjelenik mind a ruházatban, paintball markerekben és az ehhez speciálisan kialakított paintball pályákban. Minden évben rendeznek nagyobb csatákat ( paintball scenario ), ahol nem ritka a 300 fős részvétel sem.
Az Airball már a profi, versenyszerű sport kategóriába sorolható. Magyarországon is kezd népszerűvé válni, amit kifejezetten felfújható fedezékek között játszanak. Komoly pályaterv alapján építik fel a pályákat, és külön szabályrendszer mellett játszanak.
A Magyar Paintball Liga ( MPL ) kedvezően befolyásolta az airball sport fejlődését. Az MPL bajnokság négy fordulóból áll, melynek megrendezése Budapesten kerül sor minden évben. Az Magyar paintball sport érdekeit a Magyar Paintball Szövetség látja el.
    A paintball nem a puszta lövöldözésről szól, hanem különböző érdekes szituációs feladatokkal tesszük a játékot izgalmasabbá, színesebbé.
Nem csak játék, hanem kaland, és sport is, ahol az emberek a megszokott környezetből, munkától s egyéb kötöttségektől kiszakadva ellazulhatnak, kikapcsolódhatnak.
Elismerten jó csapat építő, ezért a játékot szinte az egész világon űzik, kortól és nemtől függetlenül, legyen bármilyen beosztású, foglalkozású személy.

A paintball a gyermekkorunkból jól ismert kidobós, számháború és bújócska keveréke, csak éppen sokkal kihívóbb, életszerűbb és kifinomultabb ezeknél.

 

forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Paintball

Minden ruhát adunk, egyedül  valami játszós cipőről kell gondoskodni. Amennyiben ez nem megoldható, akkor tudunk zoknikat adni, amit a cipőre kívülről felhúzva, megvédi a lábbelit. Az általunk adott overall alá nem kell vastagon öltözni.

Esetleg egy váltópólót hozzatok magatokkal, mert nagyon meg fogtok izzadni!

A játéknak nincs időkorlátja, mindenki addig játszik, ameddig jól esik, és persze ameddig lőszere van.

A kettőt sokáig minimumnak gondoltuk, de volt már "egy " fős csapatunk is. Természetesen akkor be kellett állnunk ellene valamelyikőnknek! ....de ha valaki ragaszkodik hozzá, beszállunk ellenségnek....

Lehet érezni, de éppen ezért izgalmas.

A játékosok megérkezését követően, egy szerződés aláírása után, mindenki megkapja a felszerelését, ami áll: egy német terepmintás harckocsizó overallból, maszkból, .kesztyűből, fegyverből ( marker ). Nőknek kötelezően védőmellényt adunk. Ha igény van rá, akkor nyakvédőt, fejkendőt illetve cipővédő zoknit is tudunk biztosítani. Miután kiválasztották, hogy ki milyen alapdíjra tart igényt, mindenki megkapja a munícióját is. A játék elején tartunk egy rövid eligazítást a szabályokról, a fegyverekről…A mi pályáinkon nem kapnak tőlünk vagy egymástól úgymond „beavató lövést” a játékosok! Ez nem a mi stílusunk. A játék során úgyis mindenki megtapasztalja, milyen is az, ha meglövik az embert!!!

A szabályok be nem tartása a játékból való kitiltást vonja maga után!!!

Egy lőlapon feljegyezzük, ki mennyi lőszert igényelt még az alapdíjon kívül a játék során. Ez az elszámoláskor van segítségünkre.
A játék nincs időhöz kötve. Addig játszatok, amíg akartok, és persze a lőszeretek bírja. A játék több menetre tagolódik. A létszámtól és gyorsaságtól függ, hogy meddig tart egy menet.(Ha például egy kivétellel kiesett mindenki, vagy megvalósult a feladat, amit célul tűzött ki a csapat, akkor ér véget egy menet.)
Ha már nem játszotok tovább, a felszerelés leadása után mindenki kap egy csapatképpel ellátott névre szóló OBSITOT. ( Leszerelő levél) Ez egy maradandó emlék a nálunk töltött időről!!!

Annyira biztos nem lesz rossz a helyzet, hogy ne tudjál kibotorkálni a pályáról. Ha mégis, akkor lefújjuk a játékot addig!

A lőszer ételszínezéket tartalmaz, ami teljesen ártalmatlan a szervezetre. Keserítő anyag van benne, hogy ne egyétek, hanem lőjétek!

Természetesen, azért kapjátok, hogy ne a saját ruhátok legyen koszos!

Gyere játszani!

Foglalj egy időpontot!